Украйна ще произведе догодина един милион дрона, като ще надмине сегашните производствени

...
Украйна ще произведе догодина един милион дрона, като ще надмине сегашните производствени
Коментари Харесай

Зеленски: Догодина Украйна ще произведе един милион дрона

Украйна ще създаде следващата година един милион дрона, като ще надмине сегашните индустриални равнища, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.

Зеленски сподели това на годишната си пресконференция в Киев.

Украйна работи за увеличението на способността си да създава оръжия на своя територия, откогато съветските сили нахлуха в Украйна през февруари предходната година. Дроновете играят основна роля в сраженията с Русия и се употребяват всеобщо както от Киев, по този начин и от Москва, отбелязва Ройтерс.

" Що се отнася до производството, ще произведем един милион дрона следващата година. Ще създадем един милион. Ще създадем всичко допустимо, с цел да стане. Знам, че по този начин ще стане ", сподели Зеленски, предава Българска телеграфна агенция. 

Откакто съветските сили нахлуха в Украйна, производството на дронове в Украйна набра темпове, като десетки компании създават и създават разнообразни модели дронове. Украински военни командири споделят, че са нужни повече старания в тази тенденция.

Зеленски призна, че са налице провокации и че държавното управление му и военните работят по въпроса по какъв начин да модернизират логистиката от руско време и други процедури, с цел да подсигурява бързо и елементарно доставяне с дронове на украинските бойци, намиращи се на бойното поле.

Зеленски сподели също, че Украйна обмисля по какъв начин да усили производството на своя територия на артилерийски снаряди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР